Истина или не! Зловеща находка откри прокуратурата в музеят на Васил Божков!

Истина или не! Зловеща находка откри прокуратурата в музеят на Васил Божков!

Специализираната прокуратура откри доказателства, че се готви покушение срещу премиерът ни от Васил Божков. Уникална монета отсечена за диктатора Бойко Борисов по поръчка на Васил Божков вещае само едно, че тя има за цел Борисов да си плати на Харон – лодкарят, който превозва душите на мъртвите през реките Стикс и Ахерон в подземното царство на Хадес.

В Древна Гърция мъртъвците били погребвани с монета под езика, за да имат с какво да платят на Харон. По този повод, писателят Лукиан, веднъж саркастично отбелязал, че в действителност, древните гърци не са знаели, действа ли тази валута в царството на мъртвите, или не?! Традицията обаче останала.

Дори и сега, в днешни времена, някъде има обичай да се оставят пари в ковчега при погребение.

Монетата е обаче е с ликът на самият Бойко Борисов и с надпис Б.Б., а отзад на реверса са изобразени борчески игри и надпис България София и под отреза Банкя. Безспорно монетата е за Бойко Борисов, но дали е предназначена за Харон те първа ще се уточнява от специализираната прокуратура.

Васил Божков добре познава античната история и знае, че всеки диктатор не живее дълго както и знае, че никой не е занесъл нищо на онзи свят.

От: fakenews

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност