ИСТИНА ИЛИ НЕ : Искат да прекръстят едно село С ИМЕТО Путиново

ИСТИНА ИЛИ НЕ : Искат да прекръстят едно село С ИМЕТО Путиново


Местните било големи почитатели на Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин се оказа на голяма почит в едно отдалечено планинско село в Южна Сърбия. Името му от векове е Хаджинци, но жителите на десетината разпръснати из гъстата зеленина имат намерение скоро да го сменят. А какво ще е новото?! Путиново!

“Путин е отличен държавник. Путин прави много за нашия народ. Смятаме, че той заслужава това”, казва Милутин Петрушич, 67-годишен местен жител.

Селяните тепърва трябва да предявят формално искане за преименуване на Хаджинци в общинския съвет, но казват, че за това трябват пари, които те нямат. И докато чакат официалното прекръстване на населеното място, хората направили специална дървена табела, показваща посоката към селото по черния път нагоре.
Някога богато село, Хаджинци се е самоиздържало от скотовъдство и земеделие. Сега в него живеят главно възрастни хора с оскъдни пенсии, които оцеляват благодарение на няколко кози и прасета, а къщите им се рушат, без да могат да ги поправят.

“Това е Путиново и ще си остане Путиново. Така ще бъде”, казва Малиша Петрушич.

ИСТИНА ИЛИ НЕ ТАКА ТВЪРДЯТ ОТ : inews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност