Истина или не! Иманяри излизат на протест с кирки и лопати!

Истина или не! Иманяри излизат на протест с кирки и лопати!

Иманяри излизат на протест с кирки и лопати, това не е истина, но може да бъде! Понякога добре, че е лъжата за да си кажем някоя друга истина. Смяната на властта доведе след себе си много надежди.

Новите лица поеха много нови ангажименти, други пък не искат да поемат такива към избирателите си. Хората с металдетектори в гардероба и в мазата са над 400 000 на брой в страната и очакват нормални закони все пак сме в Европа, но законите ни пак са си мафиотски. До вчера мафията диктуваше какво да се случи в страната след това Президента вдигна юмрук и каза „мутри вън“.

След това поредица от трагични случаи на шахматната дъска на иманярската мафия доведоха до нови надежди на хората в гилдията – надежди за нови хора, които ще заемат местата на онези хора, а новите може би ще искат ред, законност и синхронизиране на законите в този сектор. Ударени бяха и знакови имена в този сегмент, което на практика доведе до още малко налягане в балона с надеждите.

Хората очакваха, че големите имена също вече имат лични мотиви да се промени закона за културното наследство и те да се почувстват като техните колеги зад океана и в Европа. Голямата Българска гилдия във Великобритания допълнително ни показваха, че хобито металдетектинг може да съществува в една законова и уредена среда. Новият министър на културата произлиза от народа и бе с народа на протести, но уви – мълчанието по темата с иманярството някакси придобива токсичен ефект.

Дори се заговори за още натиск като се намеква за полиция, която по принципът на италианските карабинери ще мачка сектора. Европа и САЩ нищо не казват, може би искат както преди да бъдат захранвани от мафията, но хората вече узряха и искат закони и ясни правила. А Археолозите не могат да доставят нужните количества антики на пазара. Трафикантите вместо да носят съкровища започнаха да изнасят мигранти. Колекционерите вместо да купуват и спасяват антики започнаха да колекционират стотинки, а на някои колекциите им се озоваха в ръцете на полицейските служби, да служби – служат, но на кого? На старата власт, която обяви война на народа си или на новата, която някак си послушно си мълчи, че там някъде има проблеми. Това не е истина, че иманяри излизат на протест с кирки и лопати, но може да бъде заглавие след време. Над 400 000 човека очакват разхлабване на мерките, но не само на епидемиологичните, а на законите ни свързани с иманярството, колекционерството и нумизматиката.

Но явно културата на министъра не му позволява да блъсне с юмрук на масата. Още безработица и бедност ще накарат хората да се обърнат към престъпността и пороците. Бедността ще озлоби народа. Да, тези хора с кирките и лопатите също са част от народа. Аз още си пазя лопатата и бих излязъл на протест, а ти?

От: fakenews

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност