Истина или не ! Нов скандал с Бойкодар Димитров

Истина или не ! Нов скандал с Бойкодар Димитров

Бойкодар Димитров
И Паисий е фалшив герой, нямал е висше и е плагиатствал от Орбини…
Паисий не е бил с висше, и според мен е плагиатствал от Мавро Орбини. Това каза проф. Божидар Димитров по БНТ. Той обяви и една важна новина за българското културно-историческо наследство.

Преди дни в град Модена в Италия българска професорка откри най-старата история на България, написана 97 години преди “История славянобългарска” – от Петър Богдан – Бакшев.
Това е нещо, което се търси от над 150 години. Но това явно не е толкова важно, колкото сватбата на принц Хари. От научна гледна точка е по-добра тази история, защото авторът Петър Богдан има висше образование, добави той.

Той комчентира и казуса с искането на македонската църква: Правилното решение е откъснатите със сила епархии да се присъединят там, откъдето са откъснати, в случая Българската патриаршия.

Не бива да бързаме да разрешаваме въпроса с Македонската православна църква. Това откъсването е било директно, прогонват епископите. Короните им са в Националния исторически музей. Короните, които са им отнети, ако се върнат, ще им ги дам, каза Димитров.
Ако не искаш да решаваш даден проблем, се създава комисия. Гърците не искат думата “Македония” да се споменава дори и като прилагателно в държавата. Руската църква няма да се съгласи, защото ще трябва да признае и Украинската църква.

Сърбия е с опасение, че могат да се откъснат още територии, и отново стана с по-малко България. Ще се намалява още ако продължават така, допълни още професорът.

Източник: bgtrollnews.blogspot.bg

Ние сме фалшивите новини, но фалшивите историци да правят фалшива история, която после да влиза в учебниците, a това е престъпление против бъдещето и предателство към миналото!

Този сайт не съществува и и Паисий не е фалшив герой ! 

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.