Истина или не! Кой поръча Петър Христов

Истина или не! Кой поръча Петър Христов


Кой поръча бизнесменът Петър Христов ?
Пътят на парите винаги води до поръчителят !

Според публикация на местна Великотърновска медия:
Тарторът на „Килърите“ си направил подарък за 60-ия рожден ден

ЕДНА ОТ НАЙ-НЕВЕРОЯТНИТЕ ВЕРСИИ ЗА ПОКАЗНИЯ РАЗСТРЕЛ НА Петър Христов в София е, че той е поръчан от килията от Георги Вълев. Осъденият до живот като тартор на групата за мокри поръчки „Килърите“ си направил подарък за 60-ия рожден ден, който бил на 8 януари – деня на екзекуцията. Версията звучи наглед абсурдно, но не е мисия невъзможна. Освен това Вълев няма какво да губи, защото окончателно е осъден с доживотна присъда, която бе потвърдена през декември м.г. Още тогава и по време на мегаделото срещу него и останалите от бандата той е заявявал, че Петър Христов е виновен за неговия арест, за да съсипе бизнеса му и да го замести.

За никого в старата столица не е тайна, че Вълев бе най-мощният хотелиер и ресторантьор в областния център и Арбанаси до ареста си през 2010 г. След като освободи нишата в бранша, негови обекти бяха поети от фирмите на Петър Христов. Може би това никога няма да бъде простено и заради това Вълев сега си е отмъстил, говорят още търновци. След като бе осъден, той крещеше: „Спонсорите на ГЕРБ са виновни!“. Самият Вълев пък никога не е бил спонсор на ГЕРБ, както многократно твърдеше във времето, когато се смяташе за недосегаем.

УБИЙСТВОТО МНОГО ПРИЛИЧА НА ТОВА НА АДВ. ЛУПОВ, ПОРЪЧАНО ОТ Вълев – по светло, пред дома му и в личната кола. Разстрелът на Петър Христов се разследва общо по няколко направления – бизнес интереси, личен мотив, както и неговото съдействие по различни криминални случаи. Няма информация той да е получавал заплахи за живота си и се е движел без охрана. Според МВР срещу него са изстреляни 8 куршума, от които 5 са попаднали в тялото му.

НАПОСЛЕДЪК ПЕТЪР ХРИСТОВ БИЛ ПРИТЕСНЕН, ЧЕ ГО РАЗСЛЕДВАТ

Дни преди да бъде убит, бизнесменът Петър Христов бил сериозно притеснен, че спецслужби го разследват. Дори споделил пред свои приятели, че срещу него активно се събира информация в МВР и ДАНС.
„Знам, че срещу мен има много информация и справки. Страхувам се да не ме вкарат в затвора. Но за какво могат да ме осъдят? За корупция…?”, питал се пред свои приближени Христов.
Познати на крупния бизнесмен разказват още, че той често и на публични места изтъквал, че благодарение на него са направени разкритията срещу „Наглите” и „Килърите”. Жителите на великотърновското село Самоводене, където Христов е израснал и където живее майка му Момка Манолова, още не могат да повярват, че никога вече няма да видят предприемача.

„С Петър се познаваме от деца. Съученици сме и сме израснали заедно. Семейството му имаше голямо стопанство с животни, земеделски земи. От малък беше непрекъснато във фермата и по нивите. Беше много работен”, разказва кметът на Самоводене Николай Милаковски.
Самият Милаковски също е бивш военен и е завършил Сержантското училище в Горна Оряховица „Георги Измирлиев“. Когато разформировали Транспортни войски, където служел Милаковски, Петър Христов му подал ръка и го назначил в своята фабрика.

„Той сам реши да се откаже от военната служба и се залови с бизнес. Постигна много. Преди 15 години работих при него във фабриката, преди да стана кмет. Не съм имал намерение, но когато съкратиха Транспортни войски, първата ми реакция беше да се обадя на Петър Христов, който ме взе на работа, и след това на изборите се кандидатирах и станах кмет. Когато той стана богат и имаше власт, не се самозабрави. Поне два пъти в месеца идваше да види майка си в Самоводене и не пропускаше да се отбие в кметството”, разказва Милаковски.
Управникът сподели още, че Христов е направил много за Самоводене. Преди година дал 14 000 лева, с които била изградена модерна детска площадка. Инвестирал в обновяването на читалището и в създаването на Център за работа с деца и младежи преди 3 г. Направил и основен ремонт на местния стадион за около 100 000 лева, като били изградени нови трибуни, седалки, съблекални.

52 РЕГИСТРИРАНИ ФИРМИ – БИЗНЕС ЗА МИЛИОНИ

Общо 52 са регистрациите на фирми, в чието управление Христов е участвал. В 18 от тях активно според фирмения регистър. На две 49-годишният бизнесмен е едноличен собственик – „Велико Търново Хилс“ ЕООД (строителство), „Ай Би Пи мениджмънт“ ЕООД (архитектурни и инженерни дейности и технически консултации). В „Дито“ (охрана) има 40% участие, а в „Болкан тръст интернешънъл“ (търговия) – 50 на сто.
Всички 18 дружества са: „Велико Търново Хилс“ ЕООД, „Бизнес Парк Велико Търново“ ЕАД, „ПРОПЪРТИС МЕНИДЖМЪНТ ГРУП“ ЕАД, „Велико Търново Дивелопмънт“ ЕАД, „Люлин Гардън“ ЕООД, „Статус Имоти“ АДСИЦ (финансово посредничество), „Агроинвест Груп“ ЕООД, (търговия), „ЛАГУНА БИЙЧ“ АД, „Ай Би Пи Мениджмънт“ ЕООД, „Сън Фючър Пропъртис“ ЕАД, „Болкан-Ескулап“ ДЗЗД, „Дитол/Тайланд/Ко.Лимитид“ ТП, „Болкан Тръст Интернешънъл“ АД, „Балкан Фудс“ ДЗЗД, „Дито“ ООД, Сдружение Футболен клуб „Спарта“, Сдружение „Клуб „Калоян“ по карате, източни бойни изкуства и други бойни спортове“, Сдружение „Спортен клуб „Спарта“.
Автор: Нели СУКОВА
Източник: borbabg.com

На по-късен етап Георги Вълев заяви, че ще съди всяка медия, която тиражира тази история и използват името му! И така погледнато едното име и чест му останаха на търновският бизнесмен Георги Вълев! От друга страна Вълев няма ресурса да поръча на службите да събират информация за Петър Христов, но самият Цветан Цветанов може, защото е председател на комисия по вътрешна сигурност и обществен ред !

 

И като бивш вътрешен министър той има ресурса и връзките да поискат проверка за всеки! Точно за това е бил притеснен Петър Христов! След като стана ясно, че Петър Христов също е имал връзки в службите на местно и регионално ниво логично е да бъде предупреден от доверени хора !

Снимка сайтът: АФЕРА 

А с времето той е виждал как от ГЕРБ процедират и с различни бизнесмени, които останаха без бизнес! Ние сме сайт за фалшиви новини, но истината може да бъде само една, а другото е въпрос на интерпретации и гледни точки! Всеки има гледна точка, но това не е истината!

 

Защо обаче никой не тръгва по парите, защото те винаги водят до ГЕРБ, а това е доста добра мотивация !

И ако бизнесът на Вълев вече е преминал в ръцете на ГЕРБ това е един добър мотив на извършване на престъпление, но по-важният въпрос е кой иска Петър Христов да мълчи и ако с времето се проследи къде отива бизнесът на Петър Христов да не се окаже, че пак до лица или хора близки до Цветанов и ГЕРБ, тогава какво правим?

Това са фалшивите новини и странните им коментари! Този сайт официално не съществува и интернет е една заблуда и ако до вчера Георги Вълев бе в килия с болни от СПИН и туберкулоза да не се окаже поредната жертва на която ще и запушат устата!

 

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.