Истина или не! Истината е тази, която ни устройва!

Истина или не! Истината е тази, която ни устройва!

Истината е тази, която ни устройва ли ги устройва?
Фалшивите говорят за Истината, а тя може да бъде само една, а не въпрос на гледна точка!
Истината винаги е една и не може да бъде въпрос на гледна точка! Въпросът за истината във всяко едно отношение на човешкия живот е въпрос на качествено и обективно разбиране на нещата.

Макар през медиите да се налага вредната пропаганда, че истината била “въпрос на гледна точка”, то всъщност това няма как да е вярно само по себе си.

Истината винаги е една и не може да бъде въпрос на гледна точка. Истината за всяко нещо в живота или междуличностните отношения има своята фактическа реалност и независимо от различните тълкувания или насоки, които могат да и се пришият, то тя е само една – единствена.

Ако Истината бъде разглеждана като въпрос на гледна точка, то това не е истина, а манипулация или в най-добрия случай интерпретация – лъжа, но не и истина. Ние сме фалшивите новини и не пледираме за истина в написаното ни ! “Колкото повече се отдалечаваме от Истината, толкова повече затъваме в блатото на заблудите и илюзиите.”, казва Учителя Беинса Дуно и пояснява, че характеристиките на Истината са: неизменност, вечност, всеобхватност.

По отношение на Истината и изминалите факти от битието, създателят на антропософията Рудолф Щайнер говори:
“Това, което вече веднъж се е случвало в хода на мировото развитие, може отново да бъде „разчетено”, сякаш е един вид „вписано” в една фина духовна субстанция, а именно в Хрониката Акаша, в субстанцията на Акаша. Всички събития и процеси, които някога са се разиграли в хода на еволюцията, са оставяли своите „следи” в Хрониката Акаша.” Днес Историята се изопачава !

По отношение на истината за събития, особено в исторически план, определени като мистериозни или като чудо, от човешките душевни изживявания, протичащи в условията на физическия свят, трудно може да бъде изведена Мистерията на Христос от Голгота като лесно приемлива обективна истина, тъй като в нея има значителен елемент на “чудо”. Щайнер казва: “Когато Вие споделяте с един човек нещо, което той приема за „чудо”, дори и то да отговаря на истината, и той казва:
Аз не мога да го разбера!…,
фактически той изисква, това което споделяте, да има някаква родствена близост с него самия.

В известен смисъл, той иска въпросното „нещо” да бъде негово притежание, макар и само в духовно отношение, и след като сметне, че това не е възможно, че тук няма никакво родство, той е готов за отрицанието и отхвърлянето на Истината.” В този контекст всяко удивление или учудване, от което според древните гърци възниква цялата философия, се състои именно в това, че човекът се изправя пред едновременно нещо, което му е както „чуждо”, така и „близко”. “В истината има повече красота, дори когато истината е отвратителна.

Разказвачите на приказки пред градските порти изопачават живота така, че на мързеливите, глупавите и слабите да им се вижда прекрасен, а това само задълбочава техните недъзи, без да ги учи на нищо, без да ги лекува, без да извисява душите им…”, пише от своя страна Джон Стайнбек. Днес една гледна точка е нашата !

Политиците заедно с медиите са в симбиоза на един голям манипулационен модел за управление и контрол на общественото мнение !
Мнението е важно, а не истината !
Журналистиката има за цел да отразява обективната истина и да информира обществото, но това на практика не е така и истината е моделирана така, че да бъде политикоугодна – ПИАР и да се покаже в една измамно манипулирана величина и да се величае даден политик или партия !

Според ГЕРБ истината е тази, която ги устройва и 90% от медиите им служат безотказно, а останалите са заклеймявани като фалшиви новини !

Стигнахме до там за да кажем истината без да бъдем наказани затова да използваме лъжата !
А дали казваме и ние истината е субективно щом използваме лъжа !
Истината е само една, а другото е гледна точка !
И така различните гледни точки от тези теми задавани от управляващите също трябва да бъдат казвани и показвани !

На кого му трябва, ще попитате ?
Ами на инакомислещите !
Ние сме хора на който мозъкът и съзнанието ни не е по калъп и всеки гледа от своята гледна точка, но това не е субективната истина !
Истината е тази, която ни устройва, нали?
А що се касае до фалшивите новини те са продукт на фалшивите политици и техните политики ! Те са продукт на тяхната алчност за власт и пари и така управляват Вашето съзнание и контролират Вашите съдби !

Лъжата е за предпочитане пред грозната истина, но и във всяка лъжа има по зрънце истина и за да звучи по-логична търсете зрънцето !
Пресявайте семената от плявата !
Не вярвайте на всичко това, което чувате и точно така Сатаната ще ви обсеби, защото Дяволът влиза в нас през съмнението !
И така търсете истината колкото и грозна да е понякога, защото тя е само една и не може да бъде променяна!

От: fakenews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност