Истина или не! Бойко Борисов е преди Робърт Де Ниро, Леонардо Ди Каприо и Пласидо Доминго

Истина или не! Бойко Борисов е преди Робърт Де Ниро, Леонардо Ди Каприо и Пласидо Доминго


Учудващо Бойко Борисов получи покана от най-високо място и така изпреварва холивудските звезди ! Тук обаче не става дума за Оскари или цялостно театрално творчество, а за получаване на Руски паспорт !

Спред публикация на standartnews.com

Само допреди няколко десетилетия дейците на съветското изкуство бягаха на Запад, без дори да се обръщат с гняв назад. Кинаджията Андрей Кончаловски, писателят Владимир Набоков, балетистите Рудолф Нуреев и Михаил Баришников преди тях и още десетки творци печелеха слава зад Желязната завеса. Днес звездният поток коренно обърна посоката си. Искането за получаване на руско гражданство сред световните знаменитости се превръща в епидемия. Почти през седмица някой европейски или американски актьор, музикант или спортист обръща взор към Русия и споделя, че мечтае за поданство в родината на водката и матрьошките.
Дори Джордж Лукас заяви наскоро в интервю, че в СССР режисьорите са имали значително повече творческа свобода, отколкото той в Холивуд. Трябвало е само внимателно да се отнасят към критиката на властите, смята създателят на “Междузвездни войни”.
Властите в Крим неотдавна се заканиха да превърнат полуострова в аналог на американския Бевърли хилс, заселвайки го със световноизвестни хора. В открито обръщение ръководителят на региона Сергей Аксьонов кани всички желаещи чужди представители на изкуството, шоубизнеса и спорта да отидат да живеят в Крим. “Ако уважаемите знаменитости поискат да се установят тук, ще им помогнем с купуването на имоти и получаването на документи за постоянно местожителство”, заяви Аксьонов, цитиран от “Известия”. Местните власти дори
обещават безплатна земя

на звездите, които се съгласят да рекламират полуострова по света. Те пък ще са съседи с актьора Михаил Боярски, певеца Дмитрий Харатян, тенесистката Мария Шарапова, писателя Виктор Еронфеев. Поканата на властите на Крим бе свързана с нарастващото напоследък количество западняци, които искат да получат руско гражданство – Жерар Депардийо и американската легенда на бокса Рой Джонс. В края на август полуострова посети княз Дмитрий Романов, който заяви, че с удоволствие би се преместил от Дания.
Сред европейците, които са получили руско гражданство, има най-много французи, съобщава белгийският вестник “Льо соар”, позовавайки се на данни на “Евростат”. Вниманието на медиите бе привлечено от молбата на Жерар Депардийо за получаване на белгийско поданство и за руско гражданство. В отговор на планирания за 2013-а година от правителството на президента Франсоа Оланд извънреден данък върху най-богатите французи, през декември 2012-а Депардийо се изнесе в съседна Белгия. По-късно обяви публично, че смята да се откаже въобще от френското си гражданство. На 3 януари 2013-а стана руснак по паспорт, след като Владимир Путин подписа специален указ и лично му го връчи. Веднага след това президентът на Чечения Рамзан Кадиров подари на актьора 5-стаен апартамент в жилищния комплекс “Грозни-сити” и му даде званието “почетен гражданин на републиката”. Властите на Мордовия пък
поканиха Депардийо да стане министър на културата

на региона. Защо къса официално с Франция, той обяснява така: “Аз съм свободен човек. На 65 нямам нужда да плащам 87 процента от приходите си като данъци. За последните 45 години съм внесъл 145 милиона евро в хазната на Франция. В родината ми хората са завистливи към успелите. Напускам, защото талантът, творчеството, всичко различно явно трябва да бъдат наказани. Аз обаче винаги ще харесвам духа на Франция. Дали сме на света Мария Кюри и “Конкорд”, да не говорим за кухнята и виното ни”.
В последните две години актьорът ревностно защитава новата си родина и се проявява като истински патриот. Той често заявява, че обича Путин и че е готов да умре за Русия. И често пише писма до президента. “Лесно е – аз говоря, един човек превежда – и към бюрото на Путин. Пиша му за всичко”, разказва Жерар, който освен това и активно се снима в руски филми и дори пусна своя колекция часовници с марката “Гордея се, че съм руснак”. Кинозвездата поръча производството на аксесоарите на швейцарската компания “Кустос”.
По същото време друга знаменита негова сънародничка, Бриджит Бардо, се закани, че ще го последва в смяната на паспорта. Легендата на киното се закани, че ще предприеме тази крачка, ако управляващите зоопарка в Лион приспят два болни от туберкулоза слона – Бейби и Непал. Защитничката на животните винаги се възмущава от бездействието на френските власти по темата. “Ще избягам от тази страна, която все повече ми прилича на гробище за животните”, отбелязва звездата в изявлението си.

Френският актьор Сами Насери, нашумял с участието си в “Такси”, заяви готовността си да получи руски паспорт. Направи го през септември, докато в Санкт Петербург снимаше в “Rock&Road”. В интервю за телевизионния канал “Звезда” Насери заяви: “Ако известните хора са толкова очаровани от вашата страна и искат да получат руски паспорт, в това няма нищо лошо. Говори за желанието им да разберат по-добре Русия. Все още не съм получил подобно предложение, но с удоволствие бих го приел.”
През миналото лято и американският боксьор Рой Джоунс-младши получи руски паспорт. Спортистът подписа документа с молбата на 20 август на пресконференция в Ялта. Владимир Путин се срещна в Севастопол с Рой и обеща да изпълни желанието му, ако боксьорът продължително време живее в Русия и постигне успехи в бизнеса и там. “Всички знаят, че обичам спорта и, разбира се, бокса”, каза президентът. Промоутърът на боксьора, Владимир Хрюнов, уточни, че Рой не възнамерява да се откаже от американския си паспорт – а “да се раздели поравно на двете страни”, да се боксира в САЩ и в Русия. И да си купи имоти в родината на Путин. Рой Джонс е първият боксьор в света, който стана световен шампион в четири категории – средна, втора средна, полутежка и тежка. В списъка му от 70 боеве 62 са победа, от тях 45 с нокаут. През 2001-ва издаде солов албум с рап, после още един с Body Head Bangerz. В началото на миналия декември стана ясно, че възможността да получи руско гражданство разглежда и бившият британски абсолютен шампион по бокс в тежка категория Ленъкс Луис. Германският футболист, полузащитник на “Шалке” Роман Нойщетер също заяви, че се надява да получи руско гражданство, писа spodeli.eu.
Следващият пресен напиращ към необятната Рус е не кой да е, а великият Робърт де Ниро.
Носителят на два “оскара” говори през ноември пред журналисти след откриването на нов негов ресторант от веригата “Нобу”, разположен на два етажа върху в московски мол. “Вероятно бих искал да получа руско гражданство, но както сами разбирате, това е сложна ситуация. Затова ще видим, нека засега да не гадаем”, отговори Де Ниро, попитан дали ще последва примера на сънародника си Рой Джоунс. Актьорът призова за сътрудничество между Русия и САЩ, за да се “сложи край на всички разногласия”. След признанието на холивудския ас журналистите започнаха да прогнозират дали Кремъл ще се “самосезира” и ще започне процедура по издаване на паспорт на актьора. Още повече че той вече 6 години върти успешен бизнес в Русия. Де Ниро е привърженик на тамошната кухня и през 2009-та откри първия си ресторант в Москва от веригата, която разработва заедно с японския готвач Нобу Мацухиса.

Колегата му Леонардо ди Каприо също заяви аспирациите си към руския паспорт. Очакващият “Оскар” за брилянтната си игра във филма “Завръщането” актьор дори планира да влезе в образа на самия Ленин. В интервю за телевизионния канал “НТВ” холивудската звезда призна, че е четвърт руснак, защото баба му, Елена Смирнова, е родена в Перм. Ди Каприо неведнъж споделя, че обича Русия и би искал да получи гражданство там. Той никога не е крил своята любов към старите съветски филми и неведнъж в свои интервюта е разказвал, че колекционира плакати от тях.

Вероятно в най-близко време в Русия ще се появи още един холивудски актьор с руски паспорт. Кери-Хироюки Тагава, познат от филмите “Мортал Комбат”, “Мемоарите на гейшата” и много други, е подал молба за получаване на руско гражданство. А след снимките на последния си филм
Тагава прие православието
Неотдавна звездата от американските екшъни посети Централния дом на авиацията и космонавтиката в Русия. Той видя първия изкуствен спътник на Земята, капсулата, с която е изпратено Лайка – първото куче в космоса. Най-силно впечатление направи на Кери-Хироюки кабинетът на Юрий Гагарин, в който са запазени вещите на първия космонавт: масата, столът, коженият портфейл, лампата. След това Тагава призна, че е на път да се разплаче. “Толкова е силна тук енергията. Гагарин е особен човек за мен, с голямо сърце, който е отдал душата си за държавата. Независимо от това, че е носил пагони, се е сражавал за мир. Истински звезден воин”. Тагава поиска от домакините да го оставят за няколко минути сам в кабинета на Гагарин. “Искам в мен да проникне духа на това място”, каза той. На въпроса защо иска да получи руско гражданство, актьорът отговори: “Моето семейство има отдавнашна връзка с Русия. Моят чичо е певец, японският Франк Синатра. През 60-те той всяка година на Рождество идваше в Русия на гастроли. И аз не съм за първи път в Русия. За последните 12 години съм бил 8 пъти при вас. Тук имам много приятели. Душата ме повика, а вашата душа ме прие. Путин никога не прави нещата прибързано. Той има своя позиция и винаги се намира в хармония с вътрешната си енергия. И винаги предлага да се води диалог. А точно той така липсва сега на света. Моят президент е Обама. Но и Путин е мой президент, защото много скоро се надявам да получа руски паспорт. Сигурен съм, че само сътрудничеството между тези двама мъже ще доведе до всеобщ мир.
Отдавна участвам в благотворителни програми в Русия, помагам на деца, които се занимават с бойни изкуства. Всеки трябва да уважава правото на човека да избира. А този, който не е съгласен с това – довиждане!” Последната дума знаменитият актьор произнесе на руски.
Тези дни Пласидо Доминго съобщи в Москва, че и той би искал да има руско гражданство. Признанието световният тенор направи пред репортери на летището в Домодедово при пристигането си за турнето в Русия. “Да, разбира се. Защо не? Като Депардийо. Аз много се гордея, че съм испанец, но ще се радвам и да съм от Русия”, заяви Доминго. На 12 януари световният тенор откри своя звезда на московската Алея на славата, а в четвъртък изнесе концерт в руската столица.
Московска нишка се появи наскоро и около фронтмена на “Лимп Бизкит” Фред Дърст. След като бе обявил, че възнамерява да живее около половин година в Крим, анексиран миналата година от Русия, музикантът получи забрана да влиза в Украйна за период от пет години.
Източник: standartnews.com

Сега обаче след изказване на нашият премиер думите отшумяха и в Русия на въпросът на Борис Анзов от „Медия Мост“ и Булпресс към Мария Захарова той получи отговор, с който Борисов изпреварва десетки Холивудски имена в списъкът на чакащите за Руски паспорти ! Борисов със сигурност би предпочел зелена карта за Америка, но в случай, че му откажат ще може да избяга в Русия след като България и Западните Балкани му станат тесни ! Все пак някога Борисов се подмазваше на Путин преди джендърът на янките да се развие в него ! Все пак както се казва в една история „чехли много, всеки знае себе си“ та и Борисов си знае на кого освен на кмета от Симитли се е приставал !

В крайна смета Истанбулската конвенция дава право на всички гербераси да сменят духовният си статус ежечасно и утре може и Борисов като Ердоган да смени полът си – духовният и да възлюби Русия ненадейно ! Но докато е послушен изпълнител на властната господарка няма да му се наложи ! Този сайт не съществува и това може да се квалифицира като фалшива новина, но знае ли човек, ден с ден не си прилича!

С коментар от: fakenews.bg

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност