Истина или не ! Правят депо за ядрени отпадъци край Седемте рилски езера за да има поминък за хората

Истина или не ! Правят депо за ядрени отпадъци край Седемте рилски езера за да има поминък за хората


МЕЖДУ ОБЕЛКА ОТ КОЛБАС КАМЧИЯ И РЕЗЕН ДОМАТ – Депо за съхранение на ядрени отпадъци ще бъде изградено край Седемте рилски езера.

Това решили депутатите от Народното събрание в края на 2017 година, но не казали на никого, за да бъде изненада или понашенскиму – сюрприз.

В момента в национален и световен мащаб имало много ядрени отпадъци, а сегашните депа за съхранение не били достатъчни. Стигало се дотам производители на ядрени отпадъци да чакат на опашка по 2 часа, за да изхвърлят радиоактивен контейнер, което вредяло на бизнеса.
“България е малка страна, но трябва да се възползва от всички възможности за развитие на икономика, които и се предоставят. Ние имаме чуждестранен инвеститор, който почти знаем кой е и се ангажира, че през следващите 5 години край Рилските езера ще могат да се съхраняват радиоактивни отпадъци от целия свят”, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов

В същото време хората от най-близките общини подкрепиха твърдо идеята, тъй като това щяло да развие поминика, да даде хляб на хората и да отвори работно място за човека на бариерата.

“В момента хората тук гладуват, младите се изнасят, защото няма работа. С бъдещото депо за ядрени отпадъци ще можем да се развиваме на едно ниво с европейските градове, да получаваме големи заплати и да живеем нормално” заяви безработен жител на Сепарева баня, който е собственик на два хотела.

От МОСВ обещаха, че инвестицията няма да навреди на природата, тъй като депото ще засегне територията само на три от седемте езера, така че всички да бъдат доволни. В момента се обмисля идеята за завод за найлонови торбички в Стара Планина и площадка за горене на автомобилни гуми в Странджа, но тепърва ще се търсят инвестиции за този вид поминък.

Източник: nenovinite.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност