Истина или не! Кой има право да стреля по крадец?

Истина или не! Кой има право да стреля по крадец?


Кой има право да стреля по крадец? Има един правен казус за който Темида не казва !
Седя си у дома и си мисля, ако някой влезе в домът ми с взлом и започне да тараши на кого да се обадя?
На телефон 112 или на Банката? Щото домът ми е ипотекиран и дефакто е собственост на банката !
Ако се обадя в Банката да пратят своите въоръжени охранители да си опазят собствеността !
От друга страна от банката може да кажат, че имотът е застрахован и отговорност носи застрахователната компания !

Нещо се обърках вече, а взломаджията ме видя и май ще ме нападне!
А аз как да се отбранявам, че нали и двамата сме в чужд имот?
Ако се обадя в МВР най-вероятно ще ме посъветват да го задържа и дори да му съдействам с цел да не излагам на риск животът си !
Страх ме е!
Притеснявам се, ако му предложа кафе и съдействам май ще трябва да се обадя на личният си лекар, защото кофеинът спомага за вдигане на кръвното ми!

Какво да правя за да не изложа на риск моят живот и животът на натрапника? Мисля си най-добре щеше да бъде да си купя куче, ама пък то не трябва да е от агресивните породи !
Не бива да крещя, защото може да е въоръжен и опасен и не бива да го нападам първи, не бива да стрелям с незаконното си оръжие, а законно няма как да получа!

Не идват нито от банката, от МВР се бавят, от 112 нямат дежурен телефонист и ще искат много да си говорят – ама къде се намират, на кой адрес, сигурни ли сте, че става дума за обир, ама това онова? От застрахователната компания не им пука, защото така или иначе нищо няма да ми платят, защото няма касови бележки на нещата, който ми са откраднати !
Кажете ми какво да правя ?

От: fakenews

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност