Истина или не! Цигани излизат на протест

Истина или не! Цигани излизат на протест
Национален протест на цигани и роми в цялата страна!

Очаква се държавата да бъде парализирана и всички пътни артерии да бъдат щателно проверявани ! Ще се спират само каруци успокоиха от МВР и КАТ !

На протеста се очаква да бъдат поставени редица изисквания към правителството ! Лидерите на кардараши, медникари, казанджии и калайджии както и няколко барона и джепчии заявиха, че ще отстояват както до сега своите права !

Според статистически данни циганите са най-сериозно представени в парламента и от техните гласове имат депутати от ДРОМ, ДПС, Евро рома, а най-много са от ГЕРБ! „След като ние сме най-дисциплинирани по изборите време е нашите избранници да се погрижат за нас! Ние как се грижим ГЕРБ и ДПС да бъдат в Парламента“, заявиха ромовете и циганята!

Те се обявяват за отпадането на нотариалните актове за недвижимите имоти, за безплатен ток и вода, за социална справедливост в гетата и всички цигани да получават държавна пенсия в размер на една депутатска заплата! Една ромка заяви „с какво сме по различни от депутатите, че да ни делят“ казва тя и е права – и те крадат, и ние крадем, и те не работят, и ние не работим, и те обичат живота, и ние! Време е държавата да има закони и да бъдат еднакви за всички !

Един от ромските барони заяви, че искат да се въведе цигански имунитет, който да бъде свалян само от МЕШЕРЕТО! Циганите завиха, че малцинствата като Българи и Турци, и арменци не могат да диктуват правилата в страната, защото те не са силно изявени в парламента и след като нямат управляващо мнозинство в НС, а България е парламентарна република трябва да се съобразяват с това, че изборите са ги поставили в една друга среда на опозиция !

Обявиха се за смяна на името на страната ни и казват щом Македония може ще се наложи и България да бъде прекръстена ! Ние няма да търпим нацистки обръщение кой бил бял и черен, казва един мангал, това е недемократично и неевропейско, допълни той ! От БСП попитаха ГЕРБ „това ли е техният електорат в парламента“,но получиха мълчалив отказ някой да отговори на питането им ! Във всички гета са раздадени агитационни материали !

От МВР заявиха, че протестът е напълно законен, но остава въпроса кого да пазят на протеста? Министърът на вътрешните работи казал как кого както до сега циганите и така полицаите ще направят кордон, но този път с гръб към протестиращите ! В България живеят над 1 200 000 роми и малко цигани, което ги прави най-голямата компактна биомаса във възрастовият диапазон между 18 – 35 години като следващата е на мигрантите, но това е друг въпрос !

Така в цялата страна се очаква положението да ескалира ! От ГЕРБ Цветанов потвърди, че те ще запазят социалните си стимули да не плащат ток, вода, данъци и такси както и глоби ! Негласно потвърди, че оборотите от наркотици, цигари без бандерол и проституция си остават приоритет на циганските Барони, но винетките за каруци остават като им се намекна, че след като не плащат актове и глоби много да не се притесняват за това !

Въпреки всичко това Циганите остават категорични и искат саниране на къщите си, асфалтиране на улиците в гетата както и пенсиите и заплатите им да се изравнят с тези на депутатите! Как се живее с 1600 лева се жалва майка с пет деца, аз съм на 17 години, как се живее с 1600 лева на месец, се оплака тя ! Протестът ще е мирен, но ако правителството не вземе адекватни мерки ще бъдат затворени магистрали и ЖП линии и ако след протеста липсват мантинелите и релсите ние няма да носим отговорност, заявиха от инициативните комитети !

Затова всички да са равни пред закона и защо има осъдени цигани, а депутати няма си говорят хората в гетата ! От БСП завиха, че тук става дума за паралелна държава, а от ГЕРБ ги апострофираха, че те са паралелната държава, а тази на Ромите била друга трета държава за която никой не говори, но след ескалирало изкуствено напрежение от българското малцинство медиите допълнително раздухвали с езикът на омразата !

От ДОСТ казаха, че Българите говорили с езика на омразата, а от евро рома казаха, че най-много любов в България правят ромите следователно те най-често говорели с езика на любовта и да не правят протеста етнически след като исканията са икономически !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност

3 comments

  1. Циганите искат ,а Какво Ще Дадът ??? Ако им Дадеш Работа я вършат Знаете Как ,ще кажете че Нямаме Работа ,а Какво може те да работите изобщо!!??

  2. Някои , ,, Депутати” Яхнаха Циганите и да Видим докъде ще я Докарат ..?? Игра с Огъня ……

  3. Zachto da pi6a след като няма да го публикувате !!!

Comments are closed.