Истина или не! Тереза Мей: „Не ни трябват повече неграмотни българи“

Истина или не !Тереза Мей: „Не ни трябват повече неграмотни българи“

Истина или не !
Тереза Мей: „Не ни трябват повече неграмотни българи“

На пресконференция на настоящия министър-председател на Обединеното кралство, български журналист успя да зададе въпрос на Тереза Мей, за причините поради които Англия и тя самата смятат, че е нужно да ограничат възможностите за миграция на български граждани на Острова. Ето въпроса и отговора, който той получи:
– Г-жо министър-председател, бихте ли се обосновали по-подробно относно вашето предложение да бъде ограничен достъпа на български граждани до възможността за живот в Обединеното кралство?

– Честно казано на нас не ни трябват повече неграмотни българи. Виждам, че ме гледате с учудване и дори съм запозната с коментарите в България и учудването от това, че ние предпочитаме индийци и пакистанци пред българи. Това би трябвало да ви накара да се замислите вместо да се обиждате, но явно не сте способни на първото, затова ще се опитам да ви обясня, въпреки че се съмнявам, че казаното от мен ще има някакъв, дори и минимален ефект, върху погледа ви върху вас самите.

Вие българите сте необразовани, направо неграмотни и няма никакво значение какъв процент от вас имат висше образование, когато това образование не е съобразено не само с бъдещето развитие на световната икономика и техническа мисъл, но и с настоящото състояние на трудовия пазар.

Вашите висши учебни заведения бълват безработни вишисти, хора с дипломи, но без необходимите умения за професионалн реализиране и развитие в съвременния свят. Не знам каква е тази мания у вас за получаване на висше образование, но тя явно е превърната в изгоден бизнес от алчни и безскрупулни висши учебни заведения, които ви вземат парите, губят ви времето и накрая ви пускат на улицата с един хвърчащ лист хартия, но без никакви, подчертавам, никакви умения. С този лист хартия вие решавате, че светът е в краката ви, но когато дойдете тука при нас, се оказва, че единственото което можете да работите е нискоквалифициран труд. Разбира се има и изключения, но те само потвърждават правилото. Дори бих могла да кажа, че изключенията са основно от хора които са се самообразовали.

Така че вие сте награмотни. Масово вашите студенти учат дисциплини като публична администрация, счетоводство и т.н. които ще изчезнат до десет години, понеже ще бъдат заменени от изкуствен интелект, 50% от професиите които съществуват днес ще изчезнат до 30 години, но вашите учебни зеведения подготвят 99% от студентите си да упражняват именно тези професии. Не ви ли звучи налудничаво?

Това е едната причина, да не искаме българи при нас. Другата причина е манталитета ви на беззъбие. Вие сте свикнали да търпите и оцелявате, и когато виждате че търпението не ви помага особено да оцелявате, решавате да избягате вместо да се съпротивлявате, и къде, къде – хайде в Англия. Искате да дойдете при нас, не за да се развивате, а за да оцелеете. Благодарим ви за признанието, че сме уредена държава, която предлага много възможности и социална сигурност и справедливост, но ние нямаме нужда от безропотно, оцеляващо население.

Виждаме какво се случва с държавата България с такова население, тя затъва, да не кажа изчезва. Ние имаме нужда от хора, активни, умни и желаещи да прогресират, като по този начин дърпат цялото общество напред, а не от хора които просто искат да оцелеят. Вие ще бъдете добре приети навсякъде, едва когато покажете, че можете да управлявате разумно процесите в собствената си държава и общество. Търпението може и да е благодетел, но когато притежавате само него се превръща в недъг.
Надявам се, че сте ме разбрали.
Източник: neverojatno.wordpress.com/2017/03/07/may/

Истина или не e според Вас?

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.