Истина или не! Да са ни живи и здрави циганите!

Истина или не! Да са ни живи и здрави циганите!


Да са ни живи и здрави циганите!ВИЖ ЗАЩО КАЗВАМЕ ТАКА ОТ FAKENEWS.BG
Циганинът е особен вид и всеки вид си има своите особености !

Все с лошо говорим за тях дето има една гатанка – „на триста метра човек, на сто метра не е, що е то?“, ами циганин !
Защото гледаш в далечината и си казваш един човек идва, а като наближи то било циганин та и колкото расистко да звучи така си говорят хората на село ! Да погледнем на циганите с други очи !
Циганите са присъствали от векове по нашите земи и никой не ги споменава, че те са взимали дейно участие във всички процеси в нашата родина !

Никъде не пише в историята ни вековна какво е направил еди кой си циганин или как са постъпили те в еди коя си епоха?
Но да бъдем честни циганите са били част от всичко, което се случва по българските земи, но някак си са били игнорирани и техните дейност неглижирани !
Да вземем в предвид прословутото Априлско въстание има извори, които сочат, че имало цигански кланове, които са помагали на нашите революционери !

Правели са брадви, ножове, ятагани и пушки и то доста добри като естествено имало е и такива, които са събирали информация за турците.
Например според ГЕРБ османската законна власт в Котел и затова са били изклани цели седемдесет и двама, а само един е оставен жив в Котелско !

Циганите са взимали участие във всички войни нали е имало национално мобилизиране на всички между еди коя си възраст, така наречени годни да носят оръжие и какво цигани не са се сражавали с Българите рамо до рамо в толкова войни ли ? Няма днес един паметник на циганин загинал за отечеството си и някак си са били винаги игнорирани !

Още в далечните деспотски времена се описва как циганите са били роби, а нима тези роби не са се били за своите господари, нима не са бранели замъците и крепостите редом с Българите!
Дори има описани случаи когато по времето на партизанските борби по времето преди идването на Комунизма е имало цигани мечкадари, който са носили информация на партизаните, така наречените ятаци !

След идването на Комунизма нима трудови войски и циганите не построиха половин България? За циганите все лоши неща се говорят, но е имало и много от доброто премълчано ! И никой не е казвал и добра дума за тях ! Мнозина ще кажат, че циганин ли е и на снимка да го видиш шамар му одари, но има цигани по-българи от доста Българи да Ви кажа !

Тази статия е написана по идея на Журналиста и главен редактор на Скандално Нет – Илия Атанасов!
Та той в телефонен разговор така изказа тази гледна точка и понеже темата за циганите е табу решихме да драснем някой друг ред в този дух !
Според Вас след като циганите са от векове тук защо никой никога за тях не говори?
И в национален и в световен мащаб има доста цигани успели и като музиканти и творци, и като лекари, и учени дори !
За тях защо никой не говори, защо са заклеймени като всеобща напаст или зло, но да Ви кажем честно да са ни живи и здрави, щото само те могат да оправят държавата ни ! И политиците го знаят и така 28 години им угаждат и за тях като гласоподаватели има над 25 различни пера за финансиране и социални стимули и придобивки, а за Българите няма нищо !

Кой се вози в първа класа и кой не в политическият Ориент експрес сега кажете?
И така защо казваме да са ни живи и здрави, защото от Българите нищо не става, не става един митинг или протест да направят не могат дори !
И самият Слави Трифонов излезе на протест и събра 300 човека и други протестираха и какво от това българинът не се вдига, но виж циганинът е друго нещо, ако стане проблем цялата махала се вдига, цялото гето излиза и с коли и микробуси дохождат от съседните села и градове хиляди се сбират за часове!

Та само циганите могат да ни спасят вдигнат ли се на протест и тогава Българите се вдигат заради онази вековна омраза, която от векове се нагнетява виж Раднево, виж Асеновград и за Катунци си спомнете, същото бе и в Гърмен та циганите да са ни живи и здрави, защото не Слави, не протестна мрежа, не партии и политици, а само циганите могат да изкарат Българина от дома му !

За това Ви казвам циганите да са ни живи и здрави, че те са нашето спасение и само трябва организация и да излезем всички на една национална спасителна митингова демонстрация !
Ние не говорим с езика на омразата и не викаме на циганина Ром!
Цигани и Българи имат един общ дом наречен България и трябва да го спасим !
Време е да изметем боклука от властта и както е било от преди много векове без циганите няма да минат и тези процеси !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Декларацията за поверителност